1.4. A projekt megvalósításában résztvevő személyek

 

A projektmenedzser, (témavezető) dr. Német Béla, aki a projekt végrehajtásához szükséges koordinációs, adminisztratív feladatokat látja el.

Az elmúlt 15 évben, pályázatok során kutatás-fejlesztési területeken a következő témákon dolgozott: Környezet energetika, agroenergetika, fenntarthatóság szemléletű oktatás, integrált energetikai rendszerek, vidékfejlesztés, pályázatszervezés. A felsőoktatásban 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik 1983-2003 között a JPTE, Fizikai Intézetében a mechanika előadója, laboratóriumi mérési gyakorlatok vezetője környezettan és építőmérnök szakos hallgatók számára. 2003-tól a PTE-en feladata a környezetfizika oktatásának szervezése, végzése.

Az általa megszervezett pályázatok az agroenergetika, vidékfejlesztés terén a következők:

- 2004-2007 között vezetője volt az NKFP3A/061/2004, számú pályázatnak. Címe „A biomassza, mint energiaforrás nagyüzemi előállítása, komplex felhasználása és a reciklálás lehetőségei, ökológiai, területfejlesztési hatásai”.

- 2008-2010 között a JÁP-2007-BioDryer, Ipari-mezőgazdasági kutatás-fejlesztési pályázatot vezetett, aminek címe: „Mezőgazdasági növényi melléktermékeket, energianövényeket tüzelő kazánt alkalmazó szemestermény szárító és szárítástechnológia kifejlesztése”.

-Koordinátora volt a 2009-2011 között a TECH-09 KoBioCHG azonosítójú, agrár-ipari kutatás-fejlesztési pályázatnak, címe: „Biogázból metán hatékony előállítása állattartó telepek hulladékaiból és mezőgazdasági melléktermékekből”.

WEB: http://www.physics.ttk.pte.hu/pages/munkatarsak/nemetb/index.htm

 

A vállalkozás (TeGaVill Kft.) részéről a fejlesztésben elsősorban a következő munkatársak vesznek részt:

Vass István, vezető mérnök, agrármérnök a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, Gépészmérnöki Karán végzett 1996-ban. A TegaVill Kft. termelési-fejlesztési igazgatójaként több, mint száz szemestermény szárító telep tervezésében, fejlesztésében és berendezéseinek gyártáskoordinációjában vett részt. Nevéhez fűződik többek között a Praktik-Mag köröző mozgású síkrostás tisztítógép család kifejlesztése. Fejlesztőként és koordinátorként részt vett a Bio-Dryer szemestermény szárító és hozzá kapcsolt biomassza energiaforrású hőleadó rendszer kifejlesztésében.

Lővei Norbert technikus. Több, mint száz szemestermény szárító telep berendezéseinek gyártáskoordinációjában vett részt. Feladta a serleges felvonók, láncos szállítógépek tervezése-fejlesztése. Részt vett a Bio-Dryer szárító programban.

Lővei Krisztián technikus. Eddigi munkái: Üzemanyag célú repce feldolgozó üzem létesítésének koordinálása. Vibrációs tisztítógép, takarmánykeverő fejlesztése. Ő is tagja volt a Bio-Dryer pályázatnak.

Fodor Károly beszerzési és kooperációs igazgató. Feladata az alapanyagok, félkész, és késztermékek beszerzésének koordinálása, beruházások gépeinek, berendezéseinek meghatározása.

Hartmann Tibor értékesítési igazgató. Feladata az értékesítési tevékenység során a vevői kapcsolatok koordinálása, ajánlatkészítés és termékárazás, kapcsolat a projektek előkészítése és lebonyolítása során tervezőkkel, hatóságokkal.

 

A kutatási szervezet (VM MGU http://www.fvmmi.hu/) részéről az alap és alkalmazott kutatás vezetője: Dr. Bellus Zoltán az Állattartás és Takarmányfeldolgozás Gépesítése Főosztály vezetője. 1980-ban végzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, Gépészmérnöki Karán. Tevékenységi köre: Alap- és alkalmazott kutatási, kutatás-fejlesztési, illetve műszaki-technológiai fejlesztési, valamint szaktanácsadási feladatok elvégzése. Kutatási területei: Mezőgazdasági géprendszerek kialakítása, technológiai folyamatok tervezése, a folyamatokban és eljárásokban üzemelő gépek, illetve berendezések, létesítmények vizsgálata és szakvéleményezése.

 

Az intézetnél a szolgáltatásban résztvevő PhD fokozatú munkavállalók:

Dr. Csatár Attila, agrár-műszaki PhD (2009);

Dr. Keppler István, agrár-műszaki PhD (2007);

Dr. Fenyvesi László, agrár-műszaki PhD (2002);

Az intézetnél a szolgáltatásba bevont szakértők: Deákvári József és Vojtela Tibor. Mindketten mezőgazdasági gépészmérnök kutató/fejlesztők agrár-műszaki téren.

 

A kísérleti berendezés üzemi próbái a Palotabozsoki Mg Zrt-nél történnek

http://www.palotabozsokizrt.hu/

 

 

 

Kutató-fejlesztő

Technikus

Segéd személyzet

1

Áman Mihály

ügyvezető

 

2

Vass István

 

 

3

Vincze András

 

 

4

Fodor Károly

 

 

5

Hartmann Tibor

 

 

6

 

Szamos Szabolcs

 

7

 

Lövei Norbert

 

8

 

Lövei Krisztián

 

9

 

Lengyel Róbert

 

10

 

Márton András

 

11

 

Mohácsi Ervin

 

12

 

Müller Wolfgang

 

13

 

 

Ámanné Fülöp Ilona

14

 

 

Dóró Tünde

15

 

 

Csordás Szilveszter

16

 

 

Szabó János

17

 

 

Sraj István

18

 

 

Tóth József

19

 

 

Herke Zoltán

20

 

 

Fülöp Róbert

21

 

 

Keller Béla

22

 

 

Deák Gyula

23

 

 

Heidecker József

24

Dr. Német Béla