Beköszöntő

 

Köszöntjük a PTE TTK Fizikai Intézetének virtuális meglátogatására „érkező” középiskolásokat, egyetemi hallgatókat, szülőket, a természettudományok iránt érdeklődőket. Ennek a honlap rendszernek a célja minél közérthetőbben bemutatni az intézetünkben folyó kutatásokat, azok eredményeit, továbbá közvetlenül beszélni oktatásunkról. Nem törekszünk a teljességre, azt az intézet „hivatalos” honlapján keresztül kaphatja meg a látogató, de ahhoz vissza kell térnie a fő lapra.

 

Bemutatkozásunk „hangvétele” közvetlenebb, mint a „hivatalos” web lap, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy így könnyebben érthető lesz, és reméljük, hogy ezáltal jobban növekszik a fizika után érdeklődő fiatalok és a K+F kapcsolataink száma. Nem törekszünk a teljességre, de dinamikusan, folyamatosan bővítjük rendszerünket. A hipertext segítségével minden esetben „utalni” fogunk a „szárazabb, hivatalos anyagokra is. Ez a bemutató anyag a TÁMOP-4.2.3-121KONV támogatás segítségével jött létre.

 

Pécsett a fizika felsőoktatásának hét évtizedes intézményi fejlődéséről, vezetőiről részletesen olvashatnak egy összefoglalóban. Az intézet jelenleg négy tanszékből áll. A kutató munka szervezetileg a Fizika Doktori Iskolában folyik. Az intézet oktatói, kutatói 2012 óta, jelentős számban a Szentágothai János Kutatóközpontban (SzKK) is dolgoznak.

 

Ha a látogató ITT marad, a következő kapcsolókkal kiválaszthatja a Fizikai Intézetben a keresett személyt, vagy az érdeklődésének megfelelő kutatási, oktatási témákat. A további lapokon tájékoztatást kaphatnak a nevezett témákról, a témák művelőiről, eredményekről, kutatókról, oktatókról, a kutató eszközökről, műszerekről, valamint arról, hogy mindezen kutatások eredményeivel hol és hogyan találkozhatunk már most, vagy a jövőben hétköznapi életünkben. Megadjuk azoknak a személyeknek az elérhetőségeit, akihez (e-amilen, de akár személyesen is) kérdésekkel lehet fordulni. Letölthetők majd 1-2 oldal terjedelemben rövid írásos anyagok is.

 

 

A TTK Fizikai Intézetének oktatói, kutatói, PhD hallgatói, kutatási témái, kapcsolatai

1. Hol találom a Fizikai Intézetet a TTK épületében?

2. Bemutatkozunk: a Fizikai Intézet oktatói, kutatói

3. Bemutatkozunk: a Fizikai Intézet PhD tevékenységet folytató munkatársai

4. Milyen témákban folytatunk alapkutatásokat

5. Kutatói, hallgatói laboratóriumaink, tantermeink

6. Kutatási témáink hétköznapi alkalmazásai

7. Intézeti szemináriumok; Konferenciák

8. Tudtad-e? (rövid hírek a fizikából); Faliújság

9. Kutatók éjszakája; Kis esti fizika. Csodák Palotája

10. Hallgatói tevékenységek, szakdolgozatok, Szaknapok,

11. Fizikai Intézet középiskolai kapcsolatai

12. Írj nekünk! Látogatói kérdések

 

Eredményes látogatást kívánnak a Fizikai Intézet oktató-kutatói, PhD hallgatói.

Pécs, 2013-2014